Як досягати спортивних цілей без перенапруги

У багатьох людей склалася картина, що будь-який спортивний успіх – це обов'язково надважкі «хардкорні» тренування, найсуворіший раціон харчування і різні обмеження в звичайному житті. Так, це актуально для професіоналів, які буквально живуть силовим спортом. А для атлетів-аматорів, які займаються в залі для свого задоволення і не ставлять за мету вихід на світовий рівень, цілком виходить досягати своїх цілей досить легко.

Перш за все, тренування в залі повинні приносити задоволення. Це означає, що найкраща тренувальна програма – це та, в якій немає «неулюблених» вправ або «неулюблених» днів. Буває таке, що людині страшенно не подобається виконувати якусь вправу: тоді просто відмовтеся від неї, оскільки практично завжди можна знайти аналог. Подібне небажання – це не лінь: можливо, саме вашому тілу ця вправа не потрібна, у зв'язку з особливостями внутрішніх органів, станом м'язів, протіканням життєвих процесів і т.д. Організм вперто не бажає робити цей набір рухів, сигналізуючи про це втомою з перших повторень в першому підході, роздратуванням – прислухайтеся до нього і знайдіть аналог.

У тренувальному плані важливо встановлювати пріоритети. Не потрібно намагатися охопити все і відразу, адже недарма силовики займаються за циклами: на силу, витривалість, вибухову силу і вихід на пік сили. Кращий варіант – це визначити для себе мету, якої можна досягти за порівняно невеликий період часу (до півроку, наприклад). А процес досягнення цієї мети розбити на маленькі завдання і виконувати їх покроково. До того ж, кожен маленький успіх призведе до глобального, принесе задоволення і підтримає мотивацію.

Важлива деталь: не намагайтеся бути ідеальним. Цілком нормально «профілонити» раз в 2-3 тижні: пропустити тренування після важкого дня або влаштувати день смакоти улюбленими ласощами (в межах розумного, звичайно). Головне – робити це усвідомлено. Такі маленькі контрольовані послаблення дадуть психологічний відпочинок, щоб потім повернутися до звичайного графіку тренувань і раціону харчування з новими силами.

Буває, що процес тренувань проходить досить легко, але заважає одна дрібниця: в такому випадку можна спробувати вирішити цю ситуацію, а не відмовлятися повністю від спорту. Наприклад, якщо важко споживати великі обсяги їжі, частково можна замінити спортивним харчуванням: наприклад, замість чергової порції рису з курячими грудками випити коктейль на основі гейнера.

Якщо ж ця проблема в незручному розташуванні або графіку роботи залу, можна знайти цілодобовий спортцентр або пошукати зал ближче до дому або місця роботи.

Джерело: https://proteininkiev.com.ua

ПРОЧИТАЛ ? ПОНРАВИЛОСЬ? ПОДЕЛИСЬ С ДРУЗЬЯМИ !

Поделитесь этой статьей:
Другие статьи категории "Спорт":
Здесь вы можете написать комментарий

* Обязательные для заполнения поля
Все отзывы проходят модерацию.